Yeni nesil Borsacılık faaliyetleri ile üyelerinin rekabet ve ticari gücünü artırmak.
2030 yılına kadar Ticaret Borsaları İşlem Hacmi sıralamasında ilk 3’te yer almak.
AKINCI: "FAİZ İNDİRİMİNİN REEL EKONOMİYE YANSIMASINI BEKLİYORUZ"
Tarih: 24.10.2025 - Cuma
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) politika faizini yüzde 40,50’den yüzde 39,50’ye düşürme kararını değerlendiren Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, iş dünyası olarak bu adımı olumlu karşıladıklarını belirterek, faiz indirimlerinin reel ekonomiye yansıtılması gerektiğini söyledi

Merkez Bankası’nın para politikasındaki yönü koruyarak faiz indirimi yapmasının, üretim ve yatırım odaklı büyümeyi destekleyeceğini ifade eden Akıncı, “Ancak şimdi sıra bankacılık sektöründe” dedi.

Akıncı, ticari kredi maliyetlerinin, piyasadaki likidite koşullarıyla uyumlu şekilde, gecikmeden ve eş güdümlü olarak indirilmesi gerektiğini belirterek şunları kaydetti:

“Ekonomimizin sürdürülebilir büyümesi, üretim ve yatırımların hızlanması için faiz indirimlerinin reel ekonomik aktarıma dönüşmesi kritik önemde. Bankacılık sektörünün de bu yönde adım atması, piyasalarda güvenin ve canlılığın artmasına katkı sağlayacaktır.”

Faiz indiriminin, üretim ve ihracat odaklı işletmeler için finansman yükünü hafifleteceğini kaydeden Akıncı, “Bu karar, yatırımların hızlanması ve istihdamın artması açısından önemli bir fırsat sunuyor. İş dünyası olarak beklentimiz, bu fırsatın doğru şekilde değerlendirilebilmesidir” dedi.